NO/EN
Full frifinnelse i sak om produktetterligning av fjellduk
Hjem / Artikler / Full frifinnelse i sak om produktetterligning av fjellduk

Full frifinnelse i sak om produktetterligning av fjellduk

Næringslivets Konkurranseutvalg gir full frifinnelse til Friluftsmagasinet i sak om produktetterligninger av fjellduker.
Publisert: 21.03.23

Bull, ved advokatene Magnus Kristoffer Hagem og Rune Nordengen, representerte nylig Friluftsmagasinet AS i en sak for Næringslivets Konkurranseutvalg (NKU). I saken var Friluftsmagasinet klaget inn av Jerven AS.

Krevde stans av salg

Jerven mente Friluftsmagasinets salg og markedsføring av fjellduker var i strid med markedsføringsloven om ulovlige produktetterlikninger. Jerven mente også at Friluftsmagasinet handlet i strid med og markedsføringsloven og bestemmelsene om god forretningsskikk næringsdrivende imellom.

Jerven krevde at Friluftsmagasinet stanset salg av Dovrefjelldukene.

Ingen fare for forveksling

Jerven markedsfører og selger fjellduker under kjennetegnet Jervenduken. Friluftsmagasinet selger fjellduker under kjennetegnet Dovrefjell. I perioden 2006 til 2019 var Friluftsmagasinet også forhandler av Jervendukene. I 2019 inngikk Friluftsmagasinet kontrakt med Forsvaret etter å ha vunnet anbudskonkurranse for leveranse av materiell.

NKU kom til at Friluftsmagasinets fjellduker ikke var ulovlige produktetterlikninger av Jervens fjellduker. Produktene var ulike når det kom til de elementene som ikke er funksjonsbestemte. Det var derfor ikke noen fare for forveksling, og det var heller ikke påvist noen urimelig utnyttelse av Jervens innsats eller resultater.

Full frifinnelse

NKU slår også fast at Friluftsmagasinet ikke hadde opptrådt i strid med god forretningsskikk. Det tidligere forhandlerforholdet var heller ikke av en slik art at konkurransen må anses som kritikkverdig nærgående.

Saken endte dermed med full frifinnelse for Friluftsmagasinet. Her kan du lese uttalelsen fra NKU.

Ved spørsmål til saken, om beskyttelse av immaterielle rettigheter eller kopiering, ta kontakt med Advokat Rune Nordengen, eller advokat Magnus Hagem.

Relaterte artikler

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Trenger du juridisk hjelp? Ring oss eller send en e-post for en helt uforpliktende prat.