NO/EN

Rune Nordengen bistår i forretningsjuridiske spørsmål, og da særlig med markeds- og immaterialrett, konkurranserett, offentlige anskaffelser, personvern og arbeidsrett.

Han har betydelig erfaring med å hjelpe internasjonale merkevarer og legemiddelfirmaer med immaterial- og markedsføringsrettslige spørsmål, i tillegg til generell juridisk rådgivning og kontraktsarbeid.

Han har også erfaring med anskaffelsesrettslig bistand både til offentlige etater og kommuner, og på leverandørsiden. Han hjelper videre til med statsstøtterettslige problemstillinger og konkurranserett for klienter i Norge og i EØS-land.

Rune har omfattende prosedyreerfaring fra tingrett, lagmannsrett og Høyesterett. Sakene han prosederer gjelder gjerne offentlige anskaffelser, immaterialrett, kontraktsrett og arbeidsrett.

Rune er løsningsorientert og har kommersiell og strategisk forståelse, noe som også reflekteres i de juridiske rådene han gir.

Rune er del av Bulls krisehåndteringsteam for cyberhendelser og beredskap

Rangeringer og utmerkelser

Rune er anbefalt av rangeringsbyrået The Legal 500 innenfor IP, og de sier at han "stands out asa very respected and highly esteemed anti-counterfeitingpractitioner, and regularly acts on contentious mandates."

Utdanning

 • 2001
  Cand.jur., Universitetet i Oslo
 • 2001
  LL.M. European and International Trade Law, University of Leicester England

Arbeidserfaring

 • 2013–
  Partner, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2009–2013
  Senioradvokat, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2006–2009
  Advokat, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2001–2006
  Advokatfullmektig, Bull & Co Advokatfirma AS

Artikler skrevet av Rune