NO/EN
Bull styrker seg på bærekraft og klima – Cathrine Hambro ny partner
Hjem / Artikler / Bull styrker seg på bærekraft og klima – Cathrine Hambro ny partner

Bull styrker seg på bærekraft og klima – Cathrine Hambro ny partner

Cathrine Hambro er ny partner i Bull fra 23. mai 2022. Cathrine bringer med seg spesialkompetanse på miljørett, klima, avfall, bærekraftspørsmål og samfunnsansvar. Hun blir Bulls spydspiss for satsning på bærekraft og sirkulær økonomi.
Publisert: 24.05.22

Cathrine har 25 års erfaring med rådgivning og tvisteløsning innenfor miljørett, klima, avfall og bærekraft. Hun har vært forretningsjuridisk rådgiver for mange industrivirksomheter og avfalls- og gjenvinningsbransjen gjennom flere år. Dette har gitt en utstrakt erfaring med offentlig myndighetskontakt i forbindelse med tillatelser og regelfortolkning. I tillegg har hun jobbet mye med problemstillinger rundt grunnforurensning.

De senere årene har Cathrine opparbeidet seg en særlig dybdekompetanse på klimarettslige problemstillinger, blant annet gjennom å prosedere det første klimasøksmålet i Norge, som ble avgjort av Høyesterett i plenum i 2020, i statens favør. Saken er nå til behandling ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

I Bull skal Cathrine bidra til å utvikle et miljø som kan synliggjøre de mange juridiske og strategiske implikasjonene av kravene til bærekraft og sirkulær økonomi.

– Kravene til bærekraft og sirkulær økonomi defineres av både lovgivningen, de kravene samfunnet stiller til forsvarlig virksomhetsutøvelse og virksomhetens krav til seg selv, forteller Cathrine.

Jeg opplever at det er et stort engasjement og satsningsvilje i Bull for å bygge opp kompetanse på mine fagfelt, Cathrine Hambro, partner.

Hun ser frem til å få muligheten til å utvikle en ny satsning sammen med sine nye kolleger, og hun har stor tro på at dette vil bidra med merverdi for kundene, både strategisk og i den løpende forretningsdriften.

Cathrine har også et sterkt faglig og samfunnsengasjement. Hun er medlem av Advokatforeningens lovutvalg for miljørett, i tillegg til at hun har vært redaktør for og medforfatter til miljø- og energirettslig litteratur. Før Cathrine kom til Bull, har hun vært partner i Wahl Larsen og partner og advokat i Schjødt.

Vi er veldig glade for at Cathrine har lyst til å ta et ansvar for en satsning inn mot bærekraft og sirkulær økonomi hos oss, sier Tine Wærsten, COO i Bull.

Cathrine er en tydelig profil innenfor miljø, klima og bærekraft. Hun har en kompetanse som er relevant for mange av våre kunder og som er strategisk interessant for Bull, fortsetter Tine.

I tillegg til miljø- og klimarettslig kompetanse har Cathrine også betydelig erfaring med utarbeidelse og forhandlinger av kontrakter, både for norske og internasjonale forhold. Hos Bull blir Cathrine en del av et stort og kompetent fagmiljø innenfor alle forretningsjuridiske disipliner og tvisteløsning.

Jeg synes det er veldig givende å kunne bidra til at klientene når sine forretningsmessige mål, Cathrine Hambro, partner.

Det krever gjerne en kompetanse innenfor flere juridiske områder, fortsetter hun. Bull er i vekst, dekker alle forretningsjuridiske disipliner og har en dyktig gjeng av fullmektiger og advokater. Dette gleder jeg meg til å være en del av, avslutter Cathrine.

Relaterte artikler

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Trenger du juridisk hjelp? Ring oss eller send en e-post for en helt uforpliktende prat.