NO/EN
Få innføring i de nye retningslinjene for granskning
Hjem / Arrangementer / Få innføring i de nye retningslinjene for granskning
Frokostseminar:

Få innføring i de nye retningslinjene for granskning

De færreste ledere er forberedt på hvordan en går frem når en står ovenfor en granskning. Bli med på frokostseminar med First House og Bull og få praktiske råd og tips fra eksperter innen både juss og kommunikasjon. Her får du også unik innsikt i hva de nye retningslinjene for granskning innebærer.
Når:31 august 2023. 6:30 - 7:45
Hvor:Bull, Universitetsgata 9
Type:Fysisk arrangement
Passer for:Alle

Å håndtere en granskning er ofte krevende og påvirker alle involverte parter. De færreste ledere er forberedt på hvordan en går frem når en står ovenfor en granskning. Saken i seg selv kan være ille nok med fare for tap av omdømme, tap av tillit både internt og eksternt og ikke minst tap av markedsposisjon og handlefrihet.

På forsommeren vedtok Advokatforeningen nye retningslinjer for private granskninger. Hensikten med de nye retningslinjene er å sikre bedre rettssikkerhet og forutsetningene for alle som er berørt av granskinger, og som igjen vil føre til bedre kvalitet. Likevel finnes det selvsagt fortsatt feller en bør og kan unngå.

I dette frokostseminaret ønsker First House og Bull å gi deg verdifull og praktisk innsikt i hva de nye retningslinjene innebærer og hvordan du best kan håndtere granskningssaker.

På seminaret vil du møte Steinar Flaa, partner i First House, og Anne Helsingeng, partner i Bull. Begge har lang erfaring fra å jobbe med granskningssaker. Anne har ledet granskinger både i privat og offentlig sektor, vært oppnevnt av retten som gransker etter aksjeloven og har ledet Advokatforeningens arbeid med nye retningslinjer for private granskinger.

Hit kommer også journalist i Nettavisen, Morten Solli. Han har i en egen artikkelserie satt søkelys på hva som skjedde i kulissene da stiftelsen Født Fri ledet av Shabana Rehman ble gransket for økonomisk mislighold. Hvorfor har denne granskningen blitt så kritisert? Og hva kunne vært gjort annerledes for bedre å ivareta de involverte og gjennomføre en god granskning? Og hvilken betydning vil de nye retningslinjene ha for granskninger som dette fremover?

På seminaret får du innsikt i:

  • Hvilke potensielle risikoer og utfordringer kan oppstå under en granskning og hvordan unngår du dem?
    En granskning kan skape flere problemer enn den løser om en går feil frem. Vi forteller deg hvilke fallgruver du må være oppmerksom på.
  • Effektiv kommunikasjon i granskningssaker
    Kommunikasjon spiller en avgjørende rolle i å ivareta både ansatte og eksternt omdømme i en granskningssak. Vi forteller deg hvordan du bør handle for å oppnå effektiv kommunikasjon med alle involverte parter og interne og eksterne aktører.
  • Hva kan vi lære av granskningen av Født Fri?
    Journalist i Nettavisen Morten Solli deler av sine funn og sin innsikt i denne granskningen. Anne Helsingeng og Steinar Flaa, vil dele av sin innsikt til hva som kunne vært gjort bedre i denne situasjonen. Både fra granskernes side og for de som ble satt under granskning.

Frokost og kaffe serveres fra 08:00.

Seminaret er gratis. Begrenset antall plasser.

Begge foredragsholderne vil være til stede i etterkant av seminaret for henvendelser og spørsmål.

Foredragsholdere fra Bull

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Trenger du juridisk hjelp? Ring oss eller send en e-post for en helt uforpliktende prat.