NO/EN
En veldig positiv opplevelse
Hjem / Artikler / En veldig positiv opplevelse

En veldig positiv opplevelse

Bull søker flere film-, media-, og kultur-trainees! Bli kjent med Helene Marie Lone – som nylig gjennomførte sitt trainee-opphold.
Publisert: 10.11.21

Alle jusstudenter som har påbegynt tredje studieår kan søke seg som film-, media- og kulturtrainee i Bull. Vi er det eneste advokatfirmaet i Norge som tilbyr denne stillingen, og Helene Marie Lone (24) var en av de heldige som fikk sjansen i august i år.

Jeg søkte på stillingen fordi jeg har en særlig interesse for de rettslige problemstillingene som er knyttet til film-, media- og kulturbransjen. Jeg har lang fartstid som skuespiller fra før jeg begynte på jussen og kjenner bransjen godt. Dermed vet jeg hvilke rettslige problemstillinger som kan oppstå", forteller Helene, som går femteåret på husstudiet i Bergen.

Vil du bli film-, media-, og kultur-trainee i Bull? Søk her!

Sosialt miljø

Helene synes det er vanskelig å peke ut det beste med stillingen, ettersom hele traineeoppholdet hos Bull var en veldig positiv opplevelse.

Hvis jeg skal trekke frem noe, var det de spennende arbeidsoppgavene og det fantastiske sosiale miljøet. Alle var svært imøtekommende og inkluderende. Jeg følte meg godt ivaretatt og hadde det veldig gøy på jobb.

Trainee-perioden gir et unikt innblikk i hvordan advokater hjelper til i forbindelse med produksjon av film, TV og utstillinger. Det kan være avtaler med skuespillere, forfattere og kunstnere, klarering av rettigheter til musikk, film og annet innhold, distribusjons- og agentavtaler. Helene fikk i hovedsak arbeidsoppgaver innen opphavsrett og immaterialrett.

God oppfølging og spennende hverdag

En typisk arbeidsdag kunne bestå av å utrede opphavsrettslig problemstillinger, utforme notater til klienter, delta i klientmøter og utforme kontrakter.

"Jeg var også på utplassering hos et agentbyrå én dag i uken, hvor jeg bisto med juridisk rådgivning. Det var utrolig gøy!"

Les mer om stillingen som film-, media-, og kultur-trainee her.

Hvordan var oppfølgingen fra advokatene i Bull?

Oppfølgingen fra advokatene i Bull var helt fantastisk. Jeg hadde partner Lisa Digernes som faglig veileder. Hun inkluderte meg fra første stund i alle sine spennende arbeidsoppgaver, og hun tok seg god tid til å forklare de ulike sakene og problemstillingene.

"Det var veldig lav terskel for å stille spørsmål."

Lisa var også tilgjengelig for løpende samarbeid og tilbakemeldinger. Dette førte til mange gode diskusjoner om vanskelige spørsmål, som var inspirerende og motiverende for videre arbeid.

Lave skuldre

Er dette noe du vil anbefale andre å søke seg til?

Absolutt! Jeg fikk spennende og varierte arbeidsoppgaver, samtidig som jeg fikk dypdykket ned i de rettslige problemstillingene i film, media-og kulturbransjen.

"Oppholdet mitt hos Bull var helt fantastisk både faglig og sosialt."

Menneskene hos Bull er blide, nysgjerrige og initiativrike, og Bull er et firma med flat struktur, lave skuldre og mye latter, avslutter Helene.

Slik søker du på film-, media-, og kultur-trainee-stillingen i Bull.

Dette får du som trainee hos Bull:

  • En erfaren advokat som faglig veileder, i tillegg til en yngre advokat som er fadder; en sosial og faglig sparringspartner
  • Jevn oppfølging fra veileder, fadder og HR underveis i oppholdet, inkludert midtveis- og avslutningssamtale. Fri tilgang til alle våre fasiliteter, inkludert kantine og bibliotek.
  • Invitasjoner til interne kurs, seminarer og sosiale arrangementer.

Relaterte artikler

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Trenger du juridisk hjelp? Ring oss eller send en e-post for en helt uforpliktende prat.