NO/EN
Derfor markerer vi Pride
Hjem / Artikler / Derfor markerer vi Pride

Derfor markerer vi Pride

Å kunne være seg selv på jobb er viktig på enhver arbeidsplass, og i Bull jobber vi hver dag for et likestilt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø. Men vi har fortsatt en vei å gå, både i bransjen og i Norge, mener Tine Wærsten, COO i Bull. Her finner du hvorfor vi markerer Pride i Bull.
Publisert: 22.06.22

– I år er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert her til lands. Fremdeles har vi en vei å gå, både i bransjen vår og i Norge for øvrig, for å endre holdninger til LHBT-personer. Da er arbeidsplassen et avgjørende sted å sette fokus på like muligheter, inkludering og mangfold. Dette jobber vi for hver eneste dag, og vi markerer Pride ved å feire mangfoldet, muligheten til å kunne være seg selv og elske den du vil, sier Tine Wærsten, COO i Bull.

Vi markerer Pride ved å feire mangfoldet, muligheten til å kunne være seg selv og elske den du vil, sier Tine Wærsten, COO i Bull.

Internasjonale tall fra samarbeidspartneren vår Amnesty International, minner oss også på hvorfor Pride og fokus på LHBT-personers rettigheter er livsviktig i 2022. Ifølge tall fra Amnesty International er homofili fremdeles kriminalisert i 68 land i verden, og i åtte stater kan du bli dømt til døden for homofili. I flere land er det også forbudt å bære regnbuemerker eller å snakke positivt om LHBT.

Mange i Norge kvier seg fremdeles

I Norge ble det innført vern mot diskriminering i arbeidslivet for lesbiske, homofile og bifile i 1998 og for transpersoner i 2014. Undersøkelser viser at lesbiske og homofile opplever mindre diskriminering i arbeidslivet i dag enn tidligere, men likevel kvier mange seg for å være åpne for ledere, kollegaer og klienter. Å ha et kjønnsuttrykk som bryter med normene på jobben, og i samfunnet for øvrig, kan for mange oppfattes som ikke å ha en plass i arbeidslivet.

Større åpenhet og mer kunnskap er derfor viktig for å avdekke fordommer og skape et mer inkluderende arbeidsliv. Med podkastepisoden «Hvordan er det egentlig å være skeiv i advokatbransjen?» ønsker vi i Bull å bidra til nettopp dette. I episoden deler Henrik Monrad Stranheim Krokå sine egne opplevelser om det å være homofil og advokat, sitt syn på Pride-feiringen i bransjen og tanker rundt ansvaret vi og bransjen har for å inkludere og følge opp skeive ansatte. Tine oppfordrer også til at enda flere i bransjen tar opp kampen for inkludering på arbeidsplassen.

– Å kunne være den du er, og å elske den du vil er en menneskerett. Vi oppfordrer derfor advokatbransjen, klienter og samarbeidspartnere til å vise støtte til Pride, og bidra til å skape et bedre og mer inkluderende arbeidsliv for alle, avslutter hun.

Lytt til episoden om «Hvordan er det egentlig å være skeiv i advokatbransjen?».

Amnesty International: Les om LHBT-personers rettigheter her og hvordan du kan bidra.


Hvordan kan vi hjelpe deg?

Trenger du juridisk hjelp? Ring oss eller send en e-post for en helt uforpliktende prat.