NO/EN

Erlend Balsvik har lang erfaring med transaksjoner og selskapsrettslige omstruktureringer innen bransjene IT, entreprise, fornybar energi og fast eiendom. Han har også lang erfaring med bistand til utviklingsbedrifter, blant annet ved spørsmål om kapitaltilførsel samt strategi rundt teknologi og immaterielle verdier.

Han har bistått ved en rekke oppkjøp og fusjoner av små og mellomstore selskaper. I Mergermarket.com sine statistikker er han kreditert som ledende juridisk rådgiver i et 20-talls transaksjoner i senere år. Han har ellers bistått et stort antall selskaper med tilrettelegging for salg eller kapitaltilførsel.

Erlend har også erfaring fra tvistesaker og har prosedert ulike saker innen selskapsrett, blant annet i forbindelse med styreansvar og rettighetsforhold.

Erlend holder jevnlig seminarer og foredrag om ulike temaer, blant annet seminaret M&A – kjøp og salg av virksomheter i regi av Advokatenes HR. Han har forfattet flere fagartikler om selskapsrett og styreansvar samt teknologi og immaterialrett ˗ senest en artikkelserie i Revisjon & Regnskap om medeierskap og incentivprogrammer.

I tillegg har han erfaring som styreleder i virksomheter og leder av ulike utvalg, blant annet som leder av kontrollkomiteen for Kredinor Finans AS. Erlend bistår banker og finansteknologiselskaper, blant annet med spørsmål om regulatoriske rammebetingelser.

Rangeringer og utmerkelser

Erlend blir anbefalt av The Legal 500 innen Commercial, Corporate and M&A i 2024.

Erlend beskrives også av klienter i rangeringsbyråets 2021-publikasjon som «…a very knowledgeable specialist who supports, challenges and guides the processes.» Byrået anbefalte ham innenfor Commercial, corporate and M&A i 2019, 2020 og 2021. I 2020 ble han også anbefalt i kategorien Insurance og beskrevet som både en «M&A expert» og som en «regulatory expert».

Utdanning

 • 1992
  Cand. jur., Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

 • 2018–
  Partner, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2005–2018
  Partner, Advokatfirmaet Føyen Torkildsen AS
 • 2003–2004
  Advokat, Simonsen Føyen Advokatfirma DA
 • 1999–2003
  Advokat, Advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers DA
 • 1997–1999
  Advokat, Advokatfirmaet Stray Vyrje & Co
 • 1995–1997
  Dommerfullmektig/konstituert byrettsdommer, Skien og Porsgrunn Byrett
 • 1993–1995
  Advokatfullmektig, Wiersholm, Mellbye & Bech Advokatfirma

Artikler skrevet av Erlend