NO/EN

Runar Hansen bistår klienter særlig innen forsikringsbransjen, logistikk- og transportnæringen og med profesjons- og styreansvarssaker.

Runar har mer enn 30 års erfaring som rådgiver for internasjonale og nasjonale forsikringsselskaper, forsikringsmeglere og forsikringsagenter. Runar bistår også forsikringstakere, organisasjoner og næringslivssammenslutninger i forbindelse med håndtering av forsikringssaker og forsikringsordninger.

Han har håndtert en rekke større forsikrings- og reassuransetvister – særlig innenfor ansvarsforsikring – inkludert styreansvar (D&O) og produktansvar, samt kriminalitet-, fast eiendom-, reise-, vare-, cyber-, entreprise- og prosjektforsikringer. Runar håndterer også krav tilknyttet «Financial lines». Han engasjeres i tillegg ofte som såkalt «monitoring counsel», både for norske selskaper som har hatt tvistesaker i utlandet og for utenlandske selskaper i Norge.

Runar har håndtert et stort antall styre- og profesjonsansvarssaker, særlig for advokater, forsikringsmeglere, revisorer, skadeoppgjørsselskaper mv. Han har også bistått i en rekke erstatningssaker og regressaker innenfor de fleste typer skadeforsikring.

Innen transportsektoren bistår han næringslivsorganisasjoner samt internasjonale og nasjonale store og mellomstore speditører og logistikkselskaper.

Han har også prosedert et betydelig antall saker for norske domstoler, inkludert en rekke voldgiftssaker. Runar fikk møterett for Høyesterett i 2005.

Rangeringer og utmerkelser

Rangeringsbyrået The Legal 500 gir Runar en Leading Individual rangering som en av Norges ledende forsikringsrettsadvokater i 2024. Han har også tidligere blitt rangert som Key Lawyer innen Construction, og som en av Norges ledende advokater på forsikringsrett i Finansavisens advokatundersøkelse.

Fornøyde klienter rapporterer blant annet at:

"Runar Hansen has deep knowledge of insurance. He is very experienced and solution oriented." The Legal 500 (2024)

"Runar Hansen. Very good knowledge of insurance industry and a very good negotiator." The Legal 500 (2024)

Utdanning

 • 1987
  Cand.Jur., Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

 • 2018–
  Partner, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 1995–2018
  Partner, DLA Piper
 • 1989–1990
  Dommerfullmektig, Trondenes Sorenskriverembete
 • 1987–1988
  Førstekonsulent juridisk seksjon, Finanstilsynet

Artikler skrevet av Runar