NO/EN
Bilde av Kristin
Hjem / Menneskene / Kristin Haram Førde

Kristin Haram Førde

Partner

Kristin Haram Førde hjelper til med juridiske spørsmål om teknologi og personvern. I løpet av karrieren har hun utarbeidet og forhandlet et mangfold av kommersielle teknologiavtaler, skreddersydd til bruk i Norge og internasjonalt. Kristin hjelper også til med alle spørsmål rundt personvern, blant annet hvordan virksomheter kan legge til rette for å behandle personopplysninger lovlig og på en trygg måte. I tillegg bistår Kristin med spørsmål rundt eierskap til virksomhetskritiske data og hvordan selskaper kan sikre verdien av disse. Hun har også svært god kompetanse på informasjonssikkerhet og hjelper virksomheter som har vært utsatt for dataangrep med risikoreduserende tiltak.

Kristins lange fartstid som både internjurist i og advokat for teknologiselskaper har gitt henne en unik forståelse for IT-bransjens «stammespråk», den teknologiske utviklingen som former bransjen og kontraktene for teknologileveranser og digitalisering. Dette gjør at Kristin kan utarbeide og forhandle teknologikontrakter både for kunder og leverandører, og hun har god innsikt i begge parters behov. Kristin har bistått i en rekke større nasjonale og internasjonale forhandlinger rundt IT-tvister.

Kristin er med-gründer av Personvernfabrikken, som er Bulls satsing på personvern, og sammen med Kristian Foss er hun leder for Bulls Personvernnettverk.

Kristin sitter også i fagutvalget for personvern i Juristforbundet. Hun er medlem i IT IP Law Group Europe samt i International Technology Law Association. Hun holder jevnlig foredrag om personvern og teknologi og anses å være en inspirerende og kunnskapsrik formidler. Hun er veileder for studenter og sensor på masteroppgavene i teknologi- og personvernrett ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Kristin er del av Bulls krisehåndteringsteam for cyberhendelser og beredskap.

Rangeringer og utmerkelser

Rangeringsbyråene Chambers and Partners og The Legal 500 anbefaler Kristin som en av Norges beste advokater i Norge innenfor teknologi, media og telekom (TMT) og personvern. 

Kristin blir bemerket av fornøyde klienter som "an exceptional lawyer with a strong commercial mindset who provides prompt and to-the-point legal assistance to our legal and management team." The Legal 500 noterer seg videre at hun også har "very good knowledge, useful advice, the ability to contribute to and establish processes for the client that makes compliance easier. Kristin Haram Førde is extremely competent and service-minded." (2024)

Chambers and Partners' 2024-utgave noterer seg at hun "is appreciated for her expertise in IT and data protection, advising on outsourcings, data sharing and SaaS platforms as well as GDPR compliance”. Klientene sier: "She has very good commercial skills, she is able to provide advice in a way that makes it easy for a company to implement."

I publikasjonen Who’s Who Legal er Kristin anerkjent som en verdensledende rådgiver innen områdene Data Privacy & Protection og Information Technology. 

Hun er også rangert på topp 10-listen innenfor personvern i Finansavisens årlige advokatundersøkelse.

Utdanning

 • 1998
  Cand. jur., Universitetet i Oslo
 • 1998
  IT-kontrakter ved Institutt for rettsinformatikk
 • 1996
  Opphavsrett

Arbeidserfaring

 • 2016–
  Partner, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2014–2016
  Director, Legal Nordics CSC
 • 2014
  Principal Lawyer, Legal Nordics CSC
 • 2010–2014
  Senioradvokat, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS
 • 2009–2010
  Advokat, Simonsen Advokatfirma DA
 • 2006–2009
  Advokatfullmektig, Simonsen Advokatfirma DA
 • 2004–2006
  Senior Legal Manager, Oracle Norge AS
 • 2002–2004
  Legal Manager EMEA, Advent Software
 • 1998–2002
  Legal Counsel, Oracle Norge AS

Artikler skrevet av Kristin