NO/EN

Kristian Foss bistår med teknologiavtaler og personvern. Det kan være avtaleverk for internasjonalt salg, anskaffelser av IT-systemer og definisjon av nye forretningsmodeller. Han er en av få norske IT-advokater med prosedyreerfaring og dybdekunnskap om fri programvare (open source). Kristian er også opptatt av å finne løsninger på personvernutfordringer. Han oppnår gode resultater med en forhandlingsstil som ivaretar relasjoner og er interessebasert.

Kristians lange fartstid som advokat og gründer har gitt ham unik kommersiell, teknisk og strategisk forståelse, som reflekteres i de juridiske løsningene han foreslår. Kristians omfattende erfaring fra internasjonale og nasjonale forhandlinger om teknologileveranser bidrar til resultater som skaper verdi over tid. Han kan raskt få avklart spørsmål også under andre lands lover via sitt store nettverk av utenlandske advokater.

Kristian har et sterkt faglig engasjement. Han sitter i fagutvalget for IKT-rett i Juristenes utdanningssenter (JUS), har vært president i IT IP Law Group Europe og deltar på internasjonale konferanser om IT-juss og personvern. Kristian holder jevnlig foredrag om personvern, kontraktsrett, datasikkerhet, immaterialrett (opphavsrett, varemerker mv.) og styreansvar. Han anses å være en inspirerende og kunnskapsrik formidler som fokuserer på å forenkle kompliserte budskap og avtaler.

Kristian er del av Bulls krisehåndteringsteam for cyberhendelser og beredskap.

Rangeringer og utmerkelser

Rangeringsbyråene Chambers and Partners, The Legal 500 og Who's Who Legal anbefaler Kristian som en av Norges beste advokater innenfor teknologi, media og telekom (TMT). Hos Chambers and Partners (2022) beskriver klienter Kristian som «…very down to earth and can level with our engineers on technical matters,» og legger til: «The technical knowledge and practical approach is exactly what we are looking for in external counsels.»

Utdanning

 • 2003
  Grunnfag historie, UiO
 • 1997
  Cand. jur., Universitetet i Oslo (spesialisering: IT-kontrakter, opphavsrett, og rettsinformatikk, Institutt for rettsinformatikk)
 • 1988–1989
  Utskrevet sersjantkurs (USK), Hæren

Arbeidserfaring

 • 2015–
  Partner, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2007–2015
  Managing partner, Gille advokater DA
 • 2001–2007
  Fast advokat/fullmektig, fagansvarlig for teknologi, IT og telekom., Advokatfirmaet Haavind Vislie AS
 • 1999–2001
  Advokatfullmektig/jurist juridisk avdeling, EVRY (tidl. EDB Fellesdata)
 • 1999
  Medgründer, styreleder/-medlem periodevis til vår 2008, Idium AS
 • 1997–1999
  Prosjektleder, jurist og forretningsutvikler, Grape Interactive AS (internettkonsulentselskap)

Artikler skrevet av Kristian