NO/EN

Cathrine Grundtvig bistår i spørsmål om immaterialrett, markedsføringsrett og generell kontraktsrett. Hun bistår typisk klienter i bransjer som varehandel, dagligvare, teknologi, finans, forskning, mote og media.

Markedsføringsrett er et av Cathrines spesialfelt. Hun vurderer om markedsføringskampanjer er i tråd med loven – både overfor forbrukere og i forholdet til konkurrenter. Hun bistår også ved tvister med konkurrenter eller offentlige myndigheter om markedsføring og har ført flere saker for Markedsrådet.

I tillegg yter Cathrine konkret og strategisk rådgivning knyttet til sikring av eller inngrep i opphavsrett, varemerker m.m. Hun har også omfattende erfaring med utarbeidelse og forhandling av avtaler innen områder som lisensiering, produksjon, drift og service, forskning og utvikling, samarbeid, oppdrag, tjenesteyting, overføring av immaterielle rettigheter m.m.

Cathrine er medlem av Advokatforeningens lovutvalg for immaterial- og markedsrett. Hun holder jevnlig foredrag for kunder, andre advokater og jurister og har flere ganger holdt den årlige oppdateringen i markedsrett på Juristenes Utdanningssenters kurs i Media- og markedsrett.

Rangeringer og utmerkelser

Cathrine er rangert som en av Norges ledende advokater innen varehandel i Finansavisens årlige advokatundersøkelse. Hun har også flere ganger vært omtalt i The Legal 500 under TMT, senest i 2021 som «Other key lawyers» and «IP specialist».

Utdanning

 • 1999
  Cand.jur., Universitetet i Oslo

Arbeidserfaring

 • 2022
  Senioradvokat, Bull
 • 2022
  Legal Counsel/Advokat, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)
 • 2010–2022
  Senioradvokat, Advokatfirmaet Ræder AS
 • 2001–2010
  Advokatfullmektig og fast advokat, Advokatfirmaet Wiersholm AS
 • 1999–2001
  Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Thune & Co AS

Artikler skrevet av Cathrine