NO/EN
Opphavsrett for arkitektur og ansvar for prosjektendringer
Hjem / Arrangementer / Opphavsrett for arkitektur og ansvar for prosjektendringer
Fagseminar for arkitekter

Opphavsrett for arkitektur og ansvar for prosjektendringer

Velkommen til fagseminar for arkitekter. Seminaret gir innsikt i hvilke opphavsrettslige utfordringer og rettslig ansvar arkitekter kan møte i sitt virke. I tillegg vil vi gi innføring i prosess og ansvar for endringer i prosjekt.
Når:27 august. 6:30 - 9:00
Hvor:Universitetsgata 9
Pris:Gratis
Type:Fysisk arrangement
Passer for:Alle

Bull sine juridiske eksperter innenfor immaterialrett, entreprise og eiendom står klare for å gi en god innføring i opphavsrett og ansvar for prosjektendringer.

Agenda:

Frokost serveres fra 08:30 - 09:00

Del 1 - Opphavsrett for arkitekter. 45 min

Arkitektur vil ofte være opphavsrettslig vernet. Dette legger begrensninger på hvor tett du som arkitekt kan legge utformingen av et prosjekt til eksisterende bygg, og hvor tett andre arkitekter kan legge seg til dine tidligere prosjekter.

Det er imidlertid ikke alltid slik at det er en arkitekt som deltar i hele prosessen fra skisser til et ferdig bygg. Ofte er ulike arkitekter inne i ulike faser av prosjekteringen. Kanskje har man kun levert inn et forprosjekt, eller kanskje overtar man prosjektet fra en annen arkitekt i sluttfasen. Hvilke rettigheter må man forholde seg til, og hvordan er dette regulert i lovverket, kontrakten eller standardavtaler?

Vi tar for oss ulike opphavsrettslige utfordringer arkitekter kan møte i sitt daglige virke, og hvilket rettslige ansvar man risikerer dersom man ikke har et bevisst forhold til opphavsretten.

Del 2 - Ansvar for prosjektendringer. 45 min

Ofte skjer det endringer underveis i prosjektet. I denne delen vil vi ta for oss prosess og ansvar for varsling av endringer innad i prosjektet og opp mot plan- og bygningsmyndigheter. I tillegg vil vi også berøre ansvar for valg av løsninger ved endringer.

Våre advokater blir igjen for å svare på eventuelle spørsmål fra deltakerne


Seminaret er kostnadsfritt. Meld deg på i knappen over eller klikk her

Foredragsholdere fra Bull

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Trenger du juridisk hjelp? Ring oss eller send en e-post for en helt uforpliktende prat.