Jenny Sveen Hovda

Partner

Mobil: 936 91 555
E-post: jsh@bull.no

Hovedarbeidsområder

Immaterialrett, markedsføring, personvern, forbrukerrettigheter og e-handel.

Erfaring
Jenny har spesialkompetanse innen immaterialrett, markedsføringsrett, personvern og nye elektroniske tjenester.

Jenny rådgir store produsenter av forbruksvarer innen opphavsrett og designbeskyttelse, og har bred erfaring i å utarbeide og gjennomføre strategier mot piratkopiering. Bransjefokus er særlig møbler, media og varehandel.

Hun rådgir innen overholdelse av forbrukerrettigheter og markedsføringsregulering innen en rekke medier. Erfaring inkluderer spørsmål knyttet til e-handel, produktplasseringer, sponsing og innholdsmarkedsføring. Jenny er erfaren i å rådgi innen villedende reklame og handelspraksis. Dette inkluderer å fremme klager til og forsvare klager fra Forbrukermyndighetene.

Jenny har inngående kunnskap om hvordan nye medier og elektroniske tjenester kan benyttes i kommunikasjon med forbrukeren og hvilke rettslige rammer som gjelder for dette. Som advokat i Bull & Co har Jenny bistått flere av de største tilbyderne av elektroniske medietjenester med etablering, og råd gitt innen blant annet personvern i forbindelse med benyttelse av tjenesten og utforming av samtykkeerklæringer til innhenting og bruk av personopplysninger.

Andre kompetanseområder omfatter bistand i anbudsprosesser og offentlige anskaffelser. Dette inkluderer bistand til leverandører med kvalitetssikring av tilbud og med å ivareta sine interesser knyttet til klage- og rettsprosesser. Bull & Co har også en rekke offentlige aktører som vi bistår i alle deler av anskaffelsesprosesser.

Jenny leder Bulls faggrupper for teknologi og immaterialrett.

Rangeringbyrået The Legal 500 anbefaler henne innen immaterialrett i både 2019- og 2020-utgaven av sin publikasjon og beskriver henne som en «consumer goods specialist». En svært fornøyd klient er også sitert: «Jenny Sveen Hovda is a true clients lawyer. She knows the business and is able to provide value, not only in head-to-head negotiations but also in internal matters.» I det norske markedet ble hun i siste utgave av Finansavisens Advokatundersøkelse rangert som «up&coming» på Varehandel.

 

    

Utdannelse
Master i rettsvitenskap, Universitet i Oslo, 2010
Spesialfag innen internasjonal handel, sjø- og kontraktsrett, University of Southampton, 2010

Arbeidserfaring
Partner, Bull & Co AS, 2018-d.d.
Advokat, Bull & Co AS, 2014-2018
Innleid Legal Counsel IPR, Stokke AS, 2014-2015
Advokatfullmektig, Bull & Co AS, 2012-2014
Jurist, Forbrukerombudet, 2011-2012Publikasjoner/foredrag

Advertising Law: A Global Legal Perspective (2015), Medforfatter
Foredrag, IPR beskyttelse, arrangement hos Stokke AS 2015
Marketing directed towards children, artikkel i Young Consumers Journal (2014)
Immaterialrett i et nøtteskall (2014), medforfatter
Foredrag; Design i eiendomsprosjekter, arrangement hos Bull & Co (2013)
Masteroppgave: ”Mottakerens plikt til å betale frakt” (2010)

Språk
Engelsk, Spansk