NO/EN
Bilde av Christina
Hjem / Menneskene / Christina Norland

Christina Norland

Advokatfullmektig

Christina Norland jobber bredt innen fast eiendoms rettsforhold. Hun bistår innen organisering og strukturering av eiendomsutviklingsprosjekter, seksjonering, spørsmål om tinglysing og rettigheter, plan- og bygningsrett, utleie, transaksjoner og tvistesaker. Hun er særlig opptatt av å finne praktiske rettslige løsninger for nye forretningsmodeller innen eiendom, blant annet for mer bærekraftig og effektiv utnyttelse av bygninger og arealer. Innenfor dette temaet bidrar Christina med å løse problemstillinger knyttet til det regulatoriske innen plan- og bygningsrett, klima og miljø samt merverdiavgift.

Erfaring fra eiendomsutviklerrollen har gitt Christina god innsikt i den komplekse dynamikken i eiendomsbransjen og de politiske aspektene ved eiendomsutvikling. Hun har også fått en unik forståelse av hva kunden trenger i ulike situasjoner, og vet hva som skal til for å yte god kundeservice. Gjennom den praktiske erfaringen har Christina utviklet en kommersiell og strategisk tilnærming til å finne løsninger på rettslige problemstillinger. Hun bygger gode relasjoner og har en konfliktdempende fremtoning.

I utviklerrollen jobbet Christina med forretningsutvikling innen eiendomsutvikling og nye modeller for arealutnyttelse – et felt der ny virkelighet møter gårsdagens regelverk. Dette har gitt henne et stort rettspolitisk engasjement, og hun har skrevet flere høringsuttalelser i forbindelse med lovarbeid. Christina har fordypningskurs i plan- og bygningsrett fra Senter for Eiendomsfag og kurs i klimagassregnskap fra Grønn Byggallianse.

Utdanning

 • 2015
  Master i rettsvitenskap, Universitetet i Bergen
 • 2014
  Utveksling, Fudan University i Shanghai: Internasjonal finansrett, transaksjoner og investeringer

Arbeidserfaring

 • 2022–
  Advokatfullmektig, Bull & Co Advokatfirma AS
 • 2020–2022
  Prosjekt- og forretningsutvikler, OBOS Eiendom AS, avdeling utvikling og bygging
 • 2018–2019
  Prosjektutvikler, Asker og Bærum Boligbyggelag, Prosjektavdelingen
 • 2017–2018
  Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Selmer, avdeling Eiendom og Entreprise
 • 2016–2017
  Jurist i vikariat, Asker og Bærum Boligbyggelag, juridisk avdeling
 • 2015
  Trainee, Deloitte Advokatfirma
 • 2015
  Trainee, Arntzen de Besche Advokatfirma