Vi i Bull tenker det er på tide å røske litt opp i likestillingsutfordringen i advokatbransjen. Forretningsadvokatfirmaene har som kjent over flere år opplevd en stor kompetanseflukt fra kvinner, og økningen av kvinneandelen i partnerskapene går tregt. Med podkasten «Null Bull§hit» ønsker vi å bidra til at flere kvinner velger å bli i bransjen over tid.

Kompetanseflukten fra kvinnelige forretningsadvokater har vært en bransjeutfordring over lengre tid. I Universums siste undersøkelse, som ble offentliggjort i november i 2020, kommer advokatfirmaene dessverre langt nede på listen over kvinners drømmearbeidsgiver. Undersøkelser Advokatbladet har gjort, viser at kvinneandelen i partnerskapene i de 25 største firmaene var på 17,2 % sommeren 2020, opp fra 14,2 % i 2016. Det går altså fremover, men sakte.

Dette har vi i Bull lyst til å gjøre noe med. Derfor bestemte vi oss rett over sommeren i fjor for å lage en egen podkast med dette som tema. Podkasten har fått navnet «Null Bull§hit» – en podkast om likestilling og det å ta steget fullt ut i advokatbransjen.

Målet med podkasten er å bidra til at bransjen endres, slik at flere kvinner blir over tid og ikke minst får lyst til å ta det siste steget og bli partnere. Det hadde vært fantastisk om vi med dette virkelig kunne være med å inspirere noen av de kvinnelige talentene der ute, sier Tine Wærsten, COO i Bull.

I podkasten utfordrer vi både kjente og ukjente rollemodeller til å dele sine historier og perspektiver på bransjen. I første sesong kommer vi blant annet til å snakke om temaer som: Må kvinner være menn for å lykkes? Går livet i hop som forretningsadvokat og småbarnsforelder? Vurderer vi ambisiøse kvinner annerledes enn ambisiøse menn? Hvordan øker vi aksepten for mangfoldet? Er kvinner mindre lønnsomme?

Vi skal være ærlige, knuse noen myter, men også gi konkrete råd, verktøy og tips for å ta grep om både egen karriereutvikling og firmautvikling, forteller senioradvokat Elisabeth Hoffmann, som leder podkasten.

Første episode slippes 12. januar i år. Denne sesongen møter Elisabeth blant annet følgende advokater og partnere i Bull: Jenny Sveen Hovda, Saloume Djoudat og Anne-Sofie Rolfsjord. Som eksterne gjester har vi blant annet invitert Kimiya Sajjadi, jusstudent og leder av Big Enough Global, Lasse Ødegaard, partner i Advokatfirmaet Berngaard, og Helga Aune, partner i EY med en doktorgrad i likestillings- og diskrimineringsrett.­

Vi håper du har glede av podkasten og ønsker deg en riktig god lytt! Rater du podkasten også slår du to fluer i ett smekk – vi blir superglade, men ikke minst bidrar du til å løfte tematikken.

Produsent for podkasten er Fremantle Podkast. Podkasten kan høres der du normalt hører på podkast. Alle episodene vil du også finne på bull.no/nullbullshit.

SE FLERE ARTIKLER