Personvern

I praksis behandler enhver bedrift personopplysninger, blant annet gjennom registrering og lagring av opplysninger om ansatte og kunder. Enhver behandling av personopplysninger må ha dekning i loven eller i en tillatelse fra den opplysningene gjelder. Brudd på personopplysningsloven kan i verste fall medføre straff og/eller erstatning.

Bull & Co kan bistå ved alle type spørsmål knyttet til personvern. Vi er blant de advokatfirmaene i Norge som har flest spesialiserte advokater på personvern. Se særlig personvernfabrikken.no.

Vi bistår blant annet med:

  • Vurdering av bedriftens grunnlag for å behandle personopplysninger
  • Utarbeidelse av personvernpolicy i forhold til ansatte og kunder
  • Rutiner for behandling av personopplysninger
  • Arbeidsinstrukser og personalhåndbøker
  • Rutiner for innsyn i ansattes e-post
  • Utforming av samtykkeerklæringer fra ansatte
  • Meldinger og søknader om konsesjon til Datatilsynet
  • Bistand til utforming av sikkerhetsrutiner og internkontrollrutiner
  • Rutiner for bruk av kundeopplysninger i markedsføring
  • Spørsmål knyttet til overvåkning
  • Utlevering av personopplysninger utenfor Norge/EØS
  • Databehandleravtale
  • Brukervikår for app-er og sosiale medier
  • Bistand og råd knyttet til bruk av personbilder
  • Generell rådgivning i personvernspørsmål.

 

AKTUELT

Behov for revisjon av cookie-bruk

Det er to gode grunner til at din bedrift bør gjennomføre en revisjon av eksisterende og planlagt bruk av cookies: I henhold til en nylig avsagt EU-dom er samtykke- og informasjonskravet til plassering og lagring av cookies mye strengere enn slik det per i dag er...

les mer