Personvern

I praksis behandler enhver bedrift personopplysninger, blant annet gjennom registrering og lagring av opplysninger om ansatte og kunder. Enhver behandling av personopplysninger må ha dekning i loven eller i en tillatelse fra den opplysningene gjelder. Brudd på personopplysningsloven kan i verste fall medføre straff og/eller erstatning.

Bull & Co kan bistå ved alle type spørsmål knyttet til personvern. Vi er blant de advokatfirmaene i Norge som har flest spesialiserte advokater på personvern. Se særlig personvernfabrikken.no.

Vi bistår blant annet med:

  • Vurdering av bedriftens grunnlag for å behandle personopplysninger
  • Utarbeidelse av personvernpolicy i forhold til ansatte og kunder
  • Rutiner for behandling av personopplysninger
  • Arbeidsinstrukser og personalhåndbøker
  • Rutiner for innsyn i ansattes e-post
  • Utforming av samtykkeerklæringer fra ansatte
  • Meldinger og søknader om konsesjon til Datatilsynet
  • Bistand til utforming av sikkerhetsrutiner og internkontrollrutiner
  • Rutiner for bruk av kundeopplysninger i markedsføring
  • Spørsmål knyttet til overvåkning
  • Utlevering av personopplysninger utenfor Norge/EØS
  • Databehandleravtale
  • Brukervikår for app-er og sosiale medier
  • Bistand og råd knyttet til bruk av personbilder
  • Generell rådgivning i personvernspørsmål.

 

AKTUELT

Standard databehandleravtale

Personvernrådet i EU har vedtatt at det danske Datatilsynets forslag til standard databehandleravtale oppfyller minstekravene etter personvernforordningen (GDPR). Tanken er at en standard databehandleravtale skal sikre enhetlig anvendelse av GDPR på tvers...

les mer

Forbud mot samtykkevegger klargjort

I sin oppdaterte samtykkeveiledning av 4. mai gjør det europeiske Personvernrådet det klart at samtykker innhentet gjennom bruk av såkalte «cookie-walls» (samtykkevegger) er ugyldige. Samtykkevegger kan beskrives som landingssider eller (store) faner som...

les mer

Strålende resultater hos The Legal 500 for 2020

Forsikringsteamet debuterer i rangeringene med en knallsterk Tier 2, Teknologi-, media- og telekomteamet rykker opp fra Tier 3 til Tier 2, og Offentlige anskaffelser debuterer med en solid Tier 3-rangering. Bull & Co høster anerkjennelse med to nye teamrangeringer og...

les mer

Flere nye rangeringer til Bull & Co i Finansavisens Advokatundersøkelse

Vi gleder oss over at vi er godt representert i Finansavisens Advokatundersøkelse for 2019 og takker våre advokatkolleger i de andre firmaene som har stemt oss fram. Gratulerer til: Immaterialrett og media-teamet med 3. plass i kategorien beste firma Kristin Haram...

les mer