Personvern

I praksis behandler enhver bedrift personopplysninger, blant annet gjennom registrering og lagring av opplysninger om ansatte og kunder. Enhver behandling av personopplysninger må ha dekning i loven eller i en tillatelse fra den opplysningene gjelder. Brudd på personopplysningsloven kan i verste fall medføre straff og/eller erstatning.

Bull & Co kan bistå ved alle type spørsmål knyttet til personvern. Vi er blant de advokatfirmaene i Norge som har flest spesialiserte advokater på personvern. Se særlig personvernfabrikken.no.

Vi bistår blant annet med:

  • Vurdering av bedriftens grunnlag for å behandle personopplysninger
  • Utarbeidelse av personvernpolicy i forhold til ansatte og kunder
  • Rutiner for behandling av personopplysninger
  • Arbeidsinstrukser og personalhåndbøker
  • Rutiner for innsyn i ansattes e-post
  • Utforming av samtykkeerklæringer fra ansatte
  • Meldinger og søknader om konsesjon til Datatilsynet
  • Bistand til utforming av sikkerhetsrutiner og internkontrollrutiner
  • Rutiner for bruk av kundeopplysninger i markedsføring
  • Spørsmål knyttet til overvåkning
  • Utlevering av personopplysninger utenfor Norge/EØS
  • Databehandleravtale
  • Brukervikår for app-er og sosiale medier
  • Bistand og råd knyttet til bruk av personbilder
  • Generell rådgivning i personvernspørsmål.

 

AKTUELT

Oppsving for Bull & Cos Corporate og M&A team

Bull & Co fortsetter fremgangen og rangeres nå i fem kategorier i årets utgave av The Legal 500, som ble publisert 10. april. Følgende områder er rangert i årets utgave: Commercial, Corporate and M&A – Tier 4 EU and Competition – Tier 3 Employment – Tier 4...

les mer

Anette Mellbye og Anne-Sofie Rolfsjord i styrene i Advokatforeningen Oslo Krets

   På årsmøtet i Oslo Krets torsdag 21. mars, ble advokatene Anette Mellbye gjenvalgt i styret for Oslo Krets og Anne-Sofie Rolfsjord i styret for Yngre advokater, Oslo. Styret i Oslo Krets består av følgende medlemmer: Leder: Else-Marie Merckoll, Langseth...

les mer

Hva betyr nye sikkerhetslover for ledelsens personlige ansvar?

Nye sikkerhetslover stiller sikkerhetskrav utover kravene som følger av GDPR. Den eksplosive kombinasjonen av strengere normer, økt ekstern trussel og økt sårbarhet øker det personlige ansvaret for ledende personer. Her er 5 viktige tiltak ledelsen kan og...

les mer

Bull & Co lanserer «Lawyer as a Service»

«BLaaS» er en ny måte å tilby advokattjenester på hvor avtalens omfang og bedriftens kostnader er bestemt mellom Bull og kunden på forhånd. Tjenesten kan sammenlignes med et abonnement, hvor kunden betaler et forhåndsavtalt månedlig beløp for å motta gitte...

les mer

Jenny Sveen Hovda og Kristin Haram Førde markerer seg i Advokatundersøkelsen 2019

Finansavisens årlige advokatundersøkelse er lansert. I årets undersøkelse er partner og leder av faggruppen for immaterialrett og teknologi, Jenny Sveen Hovda, portrettert som en av fire advokattalenter å se opp for i 2019, og partner Kristin Haram Førde er på Topp-10...

les mer