Personvern

I praksis behandler enhver bedrift personopplysninger, blant annet gjennom registrering og lagring av opplysninger om ansatte og kunder. Enhver behandling av personopplysninger må ha dekning i loven eller i en tillatelse fra den opplysningene gjelder. Brudd på personopplysningsloven kan i verste fall medføre straff og/eller erstatning.

Bull & Co kan bistå ved alle type spørsmål knyttet til personvern. Vi er blant de advokatfirmaene i Norge som har flest spesialiserte advokater på personvern. Se særlig personvernfabrikken.no.

Vi bistår blant annet med:

  • Vurdering av bedriftens grunnlag for å behandle personopplysninger
  • Utarbeidelse av personvernpolicy i forhold til ansatte og kunder
  • Rutiner for behandling av personopplysninger
  • Arbeidsinstrukser og personalhåndbøker
  • Rutiner for innsyn i ansattes e-post
  • Utforming av samtykkeerklæringer fra ansatte
  • Meldinger og søknader om konsesjon til Datatilsynet
  • Bistand til utforming av sikkerhetsrutiner og internkontrollrutiner
  • Rutiner for bruk av kundeopplysninger i markedsføring
  • Spørsmål knyttet til overvåkning
  • Utlevering av personopplysninger utenfor Norge/EØS
  • Databehandleravtale
  • Brukervikår for app-er og sosiale medier
  • Bistand og råd knyttet til bruk av personbilder
  • Generell rådgivning i personvernspørsmål.

 

AKTUELT

Hva betyr facebook-administrator-dommen for norske virksomheter?

EU-domstolen bestemte 5. juni 2018 at en administrator av Facebooks fansider skal anses som en såkalt behandlingsansvarlig, sammen med Facebook. Det vil bety at den som oppretter en Facebook-side for markedsføring av sine produkter, vil være ansvarlig for å etterleve...

les mer

Bull & Co anerkjent i The Legal 500

Rangeringen «The Legal 500» for 2018 er nettopp publisert. Bull & Co ble i år som i fjor rangert høyt innen kategoriene «Intellectual Property» (Tier Two), «EU & Competition Law» (Tier Three), «TMT» (Tier Three). Vi skåret også høyt på «Employment» (Tier Four). Dette...

les mer

Bull & Co høyt rangert i Chambers Europe 2018

Rangeringen "Chambers Europe 2018" er nettopp publisert. Bull & Co ble i år høyt rangert innen kategoriene "Competition/Antitrust: Public Procurement" v/advokat Andreas C. Wahl, (band 2) og "TMT" v/advokat Kristian Foss. Bull & Co ble også nevnt som "noted firm" i...

les mer